Антоціан


Антоціан – створений методом експерементального мутагенезу. Заявка подана в 2006 році. Сорт середньостиглий (100-110 днів).

Біологічні особливості. Антоціанове забарвлення стебла. Висота 170 см., стійкість до вилягання 8,9 бала, обсипання 9 балів, засухи 9 балів. Ураженість пероноспорозом 0%, альтернаріозом 0%. Пошкодженість хрестоцвітною блішкою 8,1%, квіткоїдом 10,5%.

Урожай і якість зерна. Вміст олії 46,5%, ерукової кислоти 0,0-0,05%, глюкозинолатів 0,4-0,5%, білку — 22,4%, маса 1000 насінин 4,5- 4,8 г. Середня урожайність за роки випробувань — 42-46 ц/га (максимум — 67 ц/га).

Антоціан стійкий до обсипання, засухи, хвороб. Холодостійкий. Сорт має сильну енергію проростання насіння. Рекомендується для всіх кліматичних зон України.